VİZE İŞLEMİ              

Vize; Ülkeler arası sorunsuz giriş ve çıkışı sağlamak amacı ile verilen ülkeye giriş iznidir. Havalimanlarından ya da gümrük kapılarından giriş-çıkışı sağlayan vizeler gidilen ülkede ikamet yada çalışma iznine müsaade etmez. Tüm ülkelerin uyguladıkları vize prosedürleri farklıdır. Bazı ülkeler Konsoloslukta bazı ülkeler ise aracı şirketler ile hizmet vermektedir. Vize başvuru işlemlerine gidilecek ülkeye giriş izni için konsolosluklar bazı evraklar istemektedir. Hazırlamış olduğunuz bu evraklar giriş yapılacak ülkenin vize prosedürüne göre konsolosluğa yada yetkili aracı firmalara teslim edilir. Genel olarak tüm ülkelerin biometri uygulaması vardır. Bu aşamada başvuru sahibinin parmak izleri ve biometri fotoğrafları alınır ve konsolosluk sistemine yüklenir. Schengen ülkeleri için 24.09.2014 tarihinden itibaren ortak bir bilgi havuzu oluşturulmuştur. Buna göre; Bu tarihten sonra yapılan biometri işlemlerinde başvuru sahibinin dijital bilgileri 5 yıl süre ile bu havuzda saklanır ve kişinin 5 yıl daha biometri vermesine gerek yoktur. Fakat bu işlem sadece Schengen vize başvurularında uygulanmaktadır. Schengen vizesi dışında kalan; Amerika vizesi ve İngiltere Vizesi için her başvuruda biometri verilmek zorundadır. Bu aşamalardan sonra konsolosluk vize yetkilileri teslim edilen evrakları inceler eğer herhangi bir tutarsızlık yoksa vizenizi onaylar fakat herhangi bir tutarsızlıkta konsolosluk yetkilileri ek evrak talebinde bulunabilir yada başvuru sahibini karşılıklı görüşme için konsolosluğa davet edebilir.  

Genel olarak vize başvuruları için gerekli evraklar aşağıda sıralanmıştır.

1-Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport. Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı. Pasaportla birlikte pasaportun resimli sayfasından bir adet fotokopi. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportlar da başvuru sırasında ibraz edilmelidir.

                2- İki adet biometrik özelliklere uygun, rötuşsuz, arka fon beyaz resim (6 aydan eski olmamalı).

                3- Uçuş rezervasyonu(gidiş-dönüş) veya seyahate ilişkin diğer belgeler.

                4- Gelirle ilgili belgeler* (ör. Maaş ödemeleri, hesap cüzdanı, kira geliri vb.)

                5- Konaklamaya ilişkin belgeler.

 

Şirket Sahipleri için;

 

1-Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.

2-Vergi Levhası kopyası.

3-Resmi Gazete kopyası.

4-İmza Sirküleri kopyası.

 

Ücretli çalışanlar için:

1-Mesleğinize dair de bilgi içeren çalışma belgesi

2-Talep edilen vize süresi için resmi izin belgesi

3-SGK hizmet dökümü (4a)

4-SGK işe giriş bildirgesi

5-Son 3 aya ait maaş bordrosu

6- Gidiş amacınız göre son 3 aya ait güncel şahsi yada şirket banka hesap dökümleri

 

Not: Müracaatçı emekli ve halen çalışmakta ise hizmet dökümü ve destek primi ödemelerini ibraz etmelidir.

 

 

 

                Memurlar için:

1-Mesleğinize dair de bilgi içeren çalışma belgesi

2-Talep edilen vize süresi için resmi izin belgesi

3-Son 3 aya ait maaş bordrosu

4- Gidiş amacınız göre son 3 aya ait güncel şahsi yada şirket banka hesap dökümleri

 

Serbest meslek sahipleri:

1-Ticaret Odası Faaliyet Belgesi (Orijinal ve 6 aydan eski olmamalı)

2-Yeni tarihli vergi levhası

3-Ticaret Gazetesi

4-Bağ-kur dökümleri

5-Son 3 aya ait güncel şahsi banka hesap dökümleri

Çiftçilik yapanlar:

1-Çiftçilik belgesi, o bölgedeki ziraat odası tarafından onaylanmış olacak

 

Emekliler:

1-Aylık emekli maaşınızı gösteren emeklilik belgesi

 

Öğrencilerden ve yüksek öğrenim görenlerden istenen belgeler:

1-Öğrenci belgesi (Orjinal)

2-Okuldan talep edilen vize süresi için izin yazısı (tatil dönemleri haricinde seyahat edilecek ise)

3-Masraflar aile tarafından karşılanacak ise ebeveynlerin iş evrakları

 

UYARI:

Belirli bir maddi geliri olmayanlar ( öğrenciler, ev hanımları vs.), kendilerini maddi olarak

destekleyen 1. dereceden yakınlarının geçimi ile ilgili evrak listelerine bakmalıdırlar. Buna ek

olarak, 1. dereceden yakını tarafından destekleneceklerine dair ıslak imzalı ve okunaklı bir dilekçe de ibraz etmeleri gerekmektedir.

 

Reşit olmayan çocuklar için her iki veliden noter onaylı, son 6 ay içerisinde çıkartılmış

muvaffakatname aslı ve fotokopisi alınması ve çocuklara ayrı doldurulmuş olan vize başvuru

formlarının hem anne hem de baba tarafından imzalanması gerekmektedir.

 

© 2015 Barşan Turizm A.Ş. Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesinin kullanımı, ticari kullanımı engelleyen Kullanım Şartları ile belirlenmiştir.

Site Yazarı Google+ : Ucuzauc.com