Anasayfa » Uçak Bileti Kampanyaları

Güney Amerika Kıtası’nda yer alan Brezilya yemek kültürü açısından kıtanın özelliklerini taşımaktadır. Göçlerle beraber ülkeye gelen her etnik grup beslenme alışkanlıklarını da beraberinde getirmiştir. Bu nedenle yemek kültürünün oldukça gelişmiş olduğu ülkede, Brezilya’da ne yenir sorusuna cevap aradık. İşte geleneksel Brezilya lezzetleri…

feijoada

Feijoada

Brezilya’nın en ünlü yemeklerinden biri olan Feijoada, siyah fasulye, dana ve domuz etiyle hazırlanan bir çeşit güveçtir. Yemeğin yanında garnitür olarak pilav, lahana ve farofa servis ediliyor.  Feijoada çeşitleri, ülkenin farklı bölgelerinde farklı günlerde yenir. Mesela bazı bölgelerde Feijoada Carioca cuma günleri yenilirken Feijoada Paulista ise çarşamba ve cumartesi günleri yenilir.

Coxinha

Coxinha

Brezilya’nın geleneksel atıştırmalıklarından olan Coxinha, içinde tavuk ve catupiry adı verilen krem peynir bulunan bir çeşit içli köftedir. Haşlanmış tavuk göğsü, çeşitli sebzeler ve baharatlarla hazırlanan iç malzemenin üstü, patates ve unla kaplanır ve kızartılır. Bu lezzetli atıştırmalıkları, ülkenin hemen her yerindeki kafelerde bulabilirsiniz.

Cassava

Cassava

Ülkenin bir diğer ünlü atıştırmalığı olan Cassava, tropik kök bitkisi manyok otundan yapılır. Tadı patatesi andıran bitki kızartılarak servis edilir. Cassava’yı birçok bar ve restoranda tadabilmeniz mümkündür.

Bolinho de Bacalhau

Bolinho de Bacalhau

Brezilya yemek kültürüne sonradan girmiş atıştırmalıklardan olan Bolinho de Bacahau, balıkların yuvarlak hale getirilerek kızartılmasıyla yapılıyor. En ünlüsü morino balığıyla hazırlanan topların yapımında sarımsak, safran, galeta unu, yumurta ve baharatlar kullanılıyor. Bu lezzetli atıştırmalıkları barlar başta olmak üzere birçok kafe ve restoranda bulabilirsiniz.

Churrasco

Churrasco

Brezilya’nın en meşhur yemeği olan Churrasco, etin barbeküde kızartılmasıdır. Brezilya kültüründe et çok önemli bir yere sahiptir ve hemen her Brezilyalı etin her çeşidini bilmektedir. Yerli halk mutlaka haftada bir barbeküde pişirilen et tüketiyor. Churrascaria adı verilen özel et restoranlarında dana, kuzu ve tavuk et çeşitlerinin her türü pişirilerek servis edilir.

Vatapa

Vatapa

Brezilya’ya özgü yemeklerden bir diğeri olan Vatapa, balık ve karidesin krema kıvamına getirilmesi ve fıstık ezmesi ile baharatlar eklendikten sonra Hindistan cevizi sütü ile pişirilmesiyle yapılıyor. Pirinç pilavı ile servis edilen güvecin, ton balığı, morino balığı ve tavuk ile yapılan türlerini de deneyebilirsiniz.

Cachaça

Cachaça

Brezilya’nın ünlü içkisi olan Cachaça, şeker kamışından çıkarılan alkolün damıtılmasıyla yapılmaktadır. İlk olarak köleler ve köylüler tarafından keşfedilmiş içki, zamanla ülkenin popüler içeceği haline gelmiştir. Cachaça, sek olarak tüketilebileceği gibi hindistan cevizi, ananas ve maracuja eklenerek hazırlanan Batida ve limon ile yapılan Caipirinha olarak da tüketilebilir.

Portakallı Pilav

Brezilya’nın geleneksel yemeklerinden bir diğeri olan Portakallı Pilav, zeytin, portakal, dolma fıstığı ve çeşitli baharatlar katılarak hazırlanıyor.

Brigadeiro

Çikolata sevenlerin bayılacağı lezzetlerden olan Brigadeiro, yoğunlaştırılmış, çikolata ve sütle hazırlanır. Klasik ya da badem, ceviz, fındık ve çeşitli meyveler ile hazırlanan diğer çeşitlerini ülkede bulunan pastane ve kafelerde denemeniz mümkündür.

Acai com Guarana

Acai çileği ile hazırlanan tatlı, lezzet olarak dondurmaya benzemektedir. Üzerine müsli ya da benzeri tahıl parçacıkları serpilerek servis ediliyor.