Anasayfa » Seyahat Fikirleri

Ülkemizin en uzun sahil şeridine sahip olma özelliğine sahip Muğla, 12 gözde ilçesiyle turizmin nabzını belirlerken leziz mi leziz Ege yemeklerini ve sınırlarının bir kısmının Akdeniz Bölgesi’ne ulaşması ile Akdeniz mutfağının da ev sahipliğini üstün bir başarıyla göğüslüyor. Mis gibi havasında yetişen tazecik yeşilliklerin süslediği sofraları, et yemeklerinin kendine has lezzeti ve pırıl pırıl denizinde yetişen balıkları ile halkının misafirperverliği harmanlanıyor ve tadından vazgeçilmez bir hal alıyor. Muğla denildiğinde kendisi ile özdeşleşen lezzetleri sizler için seçtik. Umuyoruz ki, yolunuz bir gün buraya düşer ve hem şehrin hem denizinin hem de yemeklerinin tadını sonuna kadar çıkarırsınız.

Döş Dolması – Muğla Şadırvan Lokantası

Bu dolma o bildiğimiz dolmaların çok çok ötesinde. Kelimenin tam anlamıyla et severlerin müptelası olacağı bir lezzet… Oğlağın döş etini yine oğlağın ciğeri ile buluşturan destansı bir başyapıt desek yanlış olmaz. Döş etini pirinç, soğan ve ciğer üçlüsü ile tamamladıktan sonra son dokunuşu salçalı tereyağlı sos ile sonlandıran bu yemek aynı zamanda protein ve vitamin deposu. Döş dolmasının lezzetlisini Muğla Şadırvan Lokantası’nda tadabilirsiniz.

Ekşili Balık – Yayla Restoran

Deniz mahsullerini sevenler için farklı bir deneyim olabilecek cinsten ekşili balık. Mercan balığının sarımsak, salça ve ekşiyle olan uyumu damaklarda farklı bir tat bırakırken Muğla’ya gelmek için de bir sebep yaratmış oluyorsunuz bu lezzeti tattıktan sonra. Ekşili balığın en lezzetli halini Muğla Yayla Restoran’da bulabilirsiniz.

Keşkek – Muğla Lokantası

Tavuğun buğdayla buluşup pirinç pilavını da olmazsa olmazıyla yanında bonus olarak sunan bir lezzet şöleni diyebiliriz keşkek için. Her ne kadar kolay gibi görünse de kıvamını ve kendine has lezzetini tutturmak çok önemli. Keşkek deyince Muğla’da akla ilk gelen yer Muğla Lokantası.

Muğla köftesi – Muğla Köftecisi Zafer

Köftesiyle meşhur olmayan ilimiz belki iki elin parmaklarını geçmez fakat Muğlalılar da köftenin hakkını vermiş durumda. Baharatların özel çeşnisi ve lezzeti sizleri illa köfte yemeye zorlayacak Muğla’da. Bir de bu lezzeti meşhur Muğla Köftecisi Zafer’in yerinde yerseniz tadına doyamayacağınıza garanti veriyoruz.

Oğlak Yahni – Süpüroğlu Restoran

Canınız Muğla’da sulu yemek çekerse ve etli olsun isterseniz bu lezzeti mutlaka tatmadan dönmeyin. Arpacık soğanın doyumsuz lezzeti oğlak etiyle bütünleşip piştiğinde tarifi imkânsız şifa kaynağı bir yemeğe dönüşüyor adeta. Süpüroğlu Restoran oğlak yahni yemeğini tadabileceğiniz en gözde yerlerden biri.

Börülce Ekşilemesi

Tazecik börülceler haşlanıp limon ve zeytinyağı ve sarımsak bazen domates ile buluştuktan sonra bu kadar hafif ve lezzetli bir salataya dönüştüğü için kendimizi çok şanslı saymalıyız diye düşünüyoruz. Sıcak yaz günlerinde soğuk soğuk tükettiğinizde ya da yemeklerinizin yanına salata olarak tercih ettiğinizde de asla pişman olmayacağınız bir lezzet. Bu lezzeti Muğla’da hemen hemen her lokantada bulma imkanınız var.

Sulu Kebap – Nuri Usta

Bildiğimiz kebaplardan farklı olduğu doğru lakin lezzet konusunda da mukayese edilemeyecek kadar farklı ve özenli. Yaklaşık 7 saat fırında pişirilen etler yumuşacık damağınızda dağılırken bu lezzeti yemeye Muğlalılar sabah 05.00 sularında başlayıp saat 11.00 olmadan bitirmiş oluveriyorlar. Marifet elinizi çabuk tutup sulu kebap bitmeden Nuri Usta’nın yerine yetişebilmekte.

Kabak Çiçeği Dolması – Zekeriya Sofrası

Her çiçeğe benzemez kabak çiçeği; nazlı oluşu, açma saatinin olması sonra kendini nazikçe kapatma saati onu bu kadar değerli kılan şey belki de. Sabah saatlerinde özenle toplanan kabak çiçekleri yine özenle hazırlanan dolma içi ile damaklara tadının kazınması bir yana müptelası olacağınız lezzetler arasına giriveriyor nazlı çiçeğimiz. Ev yemekleri ile ünlü Zekeriya Sofrası’nda titizlikle hazırlanmış kabak çiçeği dolmasını tadabilirsiniz.

Lokma Tatlısı

Ege yöresinde bir gelenek haline dönüşen lokma tatlısı hayır yapmak isteyen veya adak adayan vatandaşların sokaklarda dahi yaptırıp dağıtabileceği bir lezzet haline dönüşmeye devam ediyor. Muğla’da da her sokak başında ya da cami yakınlarında bu tatlıyla karşılaşabilir ve sıraya girip tadabilirsiniz. Sıvı yağda kızaran hamurun üzerine dökülen şerbeti sayesinde hafif ve bir o kadar da lezzetli bir tada dönüşmeyi başarıyor.

© 2015 Barşan Turizm A.Ş. Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesinin kullanımı, ticari kullanımı engelleyen Kullanım Şartları ile belirlenmiştir.

Site Yazarı Google+ : Ucuzauc.com