Anasayfa » Seyahat Fikirleri

Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan İzmir’e giderseniz, mutlaka tatmanız gereken lezzetleri sizler için araştırdık. İzmir’de başınızı nereye çevirseniz her köşede bambaşka lezzetler sizi bekliyor olacak. İşte boyozdan, lokmaya, gevrekten yöresel otlara kadar enfes bir İzmir lezzetleri yazısı:

Boyoz

Artık İzmir’in simgesi haline gelmiş ola bu lezzeti tatmak için her nerede olursanız olun, bir kereliğine de olsa İzmir’e gelmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. İzmir’de boyoz yapan pastanelerin en ünlüsü ve en eskisi ise Alsancak Unlu Mamulleri’dir. Alsancak’ın merkezinde bulunmakla birlikte kentin birçok yerinde de şubeleri var. Buranın en büyük özelliği ise bu lezzeti daha çok kişinin tatması ve boyozun ününün şehir dışına taşınması için dondurulmuş olarak da boyozu satmaları. Böylece sıcacık İzmir boyzunu kendiniz tadacağınız gibi arkadaşlarınıza da tattırabileceksiniz. Geçmişten beri boyoz sade olarak sunulsa da, günümüzde patlıcanlı, çikolatalı, ıspanaklı gibi birçok çeşidi de bulunuyor.

Yöresel Otlar

Ege mutfağı der demez şüphesiz akla ilk gelen yöresel otlar oluyor. Turp otu, şevketi bostan, ısırgan otu gibi Ege’nin yöresel otlarının tamamı hem şifa kaynağı hem de zeytinyağlı ve bol limonlu olarak sunulması nedeniyle oldukça lezzetli ve de sağlıklı. Bu otların her tür yemeği yapılmakla birlikte, salata ve böreklerde de kullanılıyor. İzmir’de mutlaka tatmanız gereken lezzetler arasında ilk sırayı alan meşhur otlu böreği yemeden İzmir’den ayrılmayın. Ayrıca şifa kaynağı olan şevketi bostanın da etli yemeğini deneyebilirsiniz. İzmir’e yolu düşenlerin mutlaka denemesi gereken zeytinyağlı Ege otları sofranızı donatırken, nefes kesen İzmir körfez manzarasının tadını çıkarın.

Midye Dolma

Midye dolma, İzmirli olup da şehir dışında olan kişilerin hayallerini kurduğu hatta rüyalarına giren şeylerden birisi. Şehrin birçok semtinde esnafın arabada sattığı midye dolma, sahil beldelerinde, deniz kenarındaki restoranların menülerinde de bulunuyor. Özellikle İnciraltı’ndaki midye dolma yemenin yeri ayrıdır. İnciraltı’ndaki Serkan&Hamza Midye, İzmir’de midye dolma yiyebileceğiniz en iyi yerlerden biri.

İzmir Kumrusu

İzmir kumrusunu kelimelerle anlatmak gerçekten de imkansız. İzmir kumrusu, özel sandviç ekmeğinin içinde salam, sucuk, kaşar peyniri, ketçap ve mayonezin buluştuğu güzel bir atıştırmalık. Kumrucu Şevket ise İzmir’in en ünlülerinden şehrin bazı semtlerinde de şubeleri mevcut. Mutlaka ziyaret edip bu güzel sandviçi denemelisiniz.

Gevrek

İzmir dilinde gevrek, yani simit, yörenin kendine has pişirilme usulüne göre çeşitleri bulunan bir lezzet. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi İzmir gevreği, kendine has bir pişirilme usulüyle lezzet olarak diğer yörelerden ayrılıyor. İzmir’de her sokak arasında, bakkalda, deniz kenarında bulabileceğiniz çıtır çıtır bir gevrek ikilisi İzmir turunuzun unutulmazlarından olacak.

Dibek Kahvesi

Bu muhteşem lezzetlerin ardından külde pişirilen, özellikle damla sakızı ile tatlandırılmış dibek kahvesini içmeden İzmir’den ayrılmak olmaz. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan Kızlarağası Hanı’nda içebileceğiniz közde dibek kahvesinin ve çarşının otantik atmosferinin tiryakisi olacaksınız.

İzmir Lokması

Türkiye’nin başka hiçbir yerinde bulamayacağınız İzmir lokması İzmir’de adeta bir gelenek haline gelen bir lezzet. Aynı anda İzmir’in pek çok köşesinde karşılaşabileceğiniz bu tatlı hayır vesilesi ile olduğundan dolayı hiçbir ücret ödemeden tatmanız mümkün.

Manisa Kebabı

Manisa iline ait bir lezzet olsa da komşu ili olması nedeniyle İzmir’in de birçok yerinde yiyebileceğiniz bir kebap türü. Aslına bakarsanız Bursa’nın İskender dönerinin köfteli hali denebilir bu kebap türü için. Tadı damağınızda kalacak Manisa kebabını yedikten sonra dillere destan bir tadı olan tahinli Kemalpaşa tatlısını deneyebilirsiniz.  

© 2015 Barşan Turizm A.Ş. Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesinin kullanımı, ticari kullanımı engelleyen Kullanım Şartları ile belirlenmiştir.

Site Yazarı Google+ : Ucuzauc.com