Anasayfa » Seyahat Fikirleri

Kemerlerinizi sıkı bağlayın, yüzlerce farklı medeniyete ev sahipliği yapan, binlerce yıllık tarihe tanıklık eden bir coğrafyaya ışınlanıyoruz bugünkü yazımızda. Birçok kişinin ölmeden önce görülmesi gereken yerler listesinin en başında yer alan İspanya’nın; en sevilen ve en çok tercih edilen, tadınca orada yaşama isteği uyandıracak lezzetlerini derledik sizler için. İsterseniz gelin, lafı fazla uzatmadan bu eşsiz tatlara bir de yakından bakalım.

Brocheta De Langosinos

İspanya’ya gidip oturduğunuz ilk balık restoranında söylemeniz gereken bir yiyecekle başlayalım yazımıza. Karideslerle hazırlanan Brocheta De Langosinos, İspanya’ya özgü bir sos ile beraber servis ediliyor. Yine yöreye özgü hazırlama ve pişirme süreci ile tadına tat katan bu karidesler, bir Akdeniz mutfağının olmazsa olmazı olarak karşımıza çıkıyor.

Calameras a la Romana

Deniz mahsulleriyle başlamışken yine aynı şekilde devam edelim... Daha çok meze olarak tüketilen bu lezzet için bizim kalamarımız ile hemen hemen aynı diyebiliriz. Hazırlanışı ve beraber servis edildiği soslarıyla ufak farklılıklar gösteren bu lezzet, içki sofralarının vazgeçilmezi olarak hemen her masanın başköşesinde yer alıyor. İspanya’ya gidip, içmeden dönmenin zaten düşünülemeyeceğini de göz önünde bulundurursak; bu sıcak meze size unutulmaz bir deneyim yaşatma konusunda oldukça iddialı.

Flamenquines

Andalucia ismiyle de karşınıza çıkabilecek Flamenquines ise rulo şeklinde hazırlanıp pişirilen ve her ne kadar atıştırmalık olarak görülse bile ana öğün olarak da düşünülebilecek oldukça doyurucu bir yiyecek. İçine peynir veya isteğinize göre farklı malzemeler konularak rulo haline getirilen domuz eti, rulo şeklinde sarıldıktan sonra dış yüzeyi pane ile kaplanarak kızartılıyor. Eğer domuz eti denemek istiyorsanız sizler için harika bir başlangıç olabilir.

Canepe De Atun

Gittiğiniz her yerde karşınıza çıkacak deniz ürünlerinden kaçmak zor İspanya’da. Fakat bize sorarsanız bu iyi bir şey bile diyebiliriz. Zira Akdeniz mutfağının vazgeçilmezlerinden olan deniz mahsulleri, hem sağlıklı yaşamın hem de fit bir vücudun anahtarı. Bu lezzetimiz ise ton balığı ve özel bir sosun harmanlanarak çıtır ekmeklerin üzerine konulmasıyla hazırlanıyor. Lezzetiyle damaklarda bayram havası yaşatan bu kanepeleri denemenizi mutlaka tavsiye ediyoruz.

Almejas Al Horno

Yemeklerinin çoğu deniz ürünlerinden oluşan İspanya mutfağından bir başka lezzet ise Almejas Al Horno. İstiridye dolması sevenlere ilaç gibi gelecek, sevmeyenlere ise kendini sevdirecek bir lezzet. İspanya’ya özgü hazırlama ve pişirme sürecinden geçen ve sofralarla buluşan bu lezzet, üzerine konulan peynir ile beraber fırında pişiriliyor. Gerek tadı gerekse görüntüsüyle bizden 10 puan alan bu lezzeti sizler de mutlaka denemelisiniz.

Champinones a la Espana

Mantarla yapılan bu yiyecek, mantar sevmem diyenleri mantara âşık edecek bir lezzete sahip. İspanya’nın en sevilen ve turistler tarafından en çok tercih edilen yemeklerinden biri olan Champinones a la Espana, tercihinize bağlı olarak kaşar veya et ile pişirilip servis ediliyor. Tadı hakkında bir yorum yapmanın çok zor olduğu bu yiyeceği sizlerin de deneyimlemesini şiddetle tavsiye ediyoruz.

Patatas Bravas

Listemizdeki hiçbir yemek ilginizi çekmediyse dünyadaki insanların hemen hepsinin severek yediği patatesle yapılan Patatas Bravas ile baş başa bırakalım sizi. Ülkenin her yerinde rahatlıkla bulabileceğiniz bu yiyecek; fırında özenle kızartılan patateslerin, İspanya’ya özel soslarla buluşması ile sofralardaki yerini alıyor. Gittiğiniz her yerde karşınıza çıkabilecek bu yiyecek, en ucuz restoranda da en pahalı restoranda da rahatlıkla bulup keyifle yiyebileceğiniz bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor.

© 2015 Barşan Turizm A.Ş. Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesinin kullanımı, ticari kullanımı engelleyen Kullanım Şartları ile belirlenmiştir.

Site Yazarı Google+ : Ucuzauc.com