Bursa Gezilecek Yerler
Bursa gezip görülecek yerler arasında Türkiye'de en zengin şehirlerden biridir. Bursa 3 milyonluk nüfusu ile Türkiye'nin 4. büyük şehridir. Özellikle doğal ve tarihi zenginlikleri ile de ön plandadır. Bursa aynı zamanda Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olma özelliğini taşımaktadır. Ve en önemlisi o dönemlerden bu güne eserlerin ilk günkü hali gibi şehirde korunmasıdır.
Bursa Ulucami
Bursa'nın Ayasofya’sıdır. Çok ayaklı cami tasarımında en önemli örnektir. Yapıda 200'e yakın hat levhası bulunur. Ahşap oyma sanatı ile bezenmiştir. Yeşil Camii ve Yeşil Türbe
Mermer ve ahşap işçiliğinin en büyüleyici örneğidir. Tüm duvarları çini ile kaplıdır. Ve Osmanlı mimarisinde tek olma özelliğini taşımaktadır.
Bursa Koza Han
Koza han tekstil ürünleri ile ünlü kentin alışveriş merkezidir. Bursa gezilirken Koza'da nefes almak için durmak ve dükkânları gezmek kadar keyif verici bir şey yoktur. İpekler ve gümüş takılar dikkat çekicidir. Bu han tarihi bir dokudur, insana huzur verir.
Soğanlı Botanik Parkı
Bu park Bursa ovasını korumak amacı ile açılmıştır. Botanik çeşitliliği burada Bursa halkına ve beraberinde ziyaretçilerine sunulmaktadır. Arazi 400 dönümdür.
Bursa'ya gelindiğinde merkezde yer alan yerleri gezip gördükten sonra hala vakit kalmışsa Bursa çevresi de gezip görülesi yerler açısından delicesine zengindir. Bunların başında Uludağ, Cumalıkızık, Mudanya,Tirilye, Gölyazı, İznik, Su Uçtu Şelalesi, Cennet Kanyonu gelir.
Bursa gezilecek yerler açısından önemli ve güzel şehirlerdendir. Hangi mevsimde gelinirse gelinsin Bursa her zaman en güzel haliyle misafirini kucaklama özelliğine sahiptir. Bursa merkezde Kapalıçarşı mutlaka görülmelidir. Burası sürekli kalabalıktır ama en çok da zaman geçirilen yerlerden biridir. Eğer Bursa yazın ziyaret ediliyorsa ilk uğrak yeri mutlaka Mudanya olmalıdır.
Bursa Uludağ /Bursa Trilye
Eğer mevsim kışsa ilk gidilecek yer Uludağ'dır. Kayak turizmi Uludağ'da bir başkadır. Dolayısıyla Bursa'da yapılacaklar mevsimine göre değişir. Meşhur teleferik gezisi ise olmazsa olmazdır. Bursa ve Trilye; Mudanya ilçesine bağlıdır ve Bursa'nın küçük ama içi dopdolu bir kasabasıdır. Tarihi dokusunu hissetmemek olası değildir. Burası eski bir balıkçı köyüdür. Hayat burada çok sakin geçer. Rum evleri, kiliseler, çeşmeler, camiler ön plandadır. Ve Trilye asırlık zeytin ağaçlarının yer aldığı bir bölgedir. Buradan zeytin ve zeytinyağı almadan dönülmez.
Bursa Gölyazı
Gölyazı güneş ve denizin bütünleşmesinin yaşandığı harika bir yerdir. Bursa Oylat Kaplıcaları Bursa ilinin İnegöl ilçesinde yer alır. Bu kaplıcalar İnegöl'ün en dikkat çekici yeridir. Bursa İznik sadece Türkiye değil tüm dünyada adını çiniler ile duyurmuş bir ilçedir. İznik çinisinin camilerde kullanılması ile Osmanlı devleti en ihtişamlı zamanlarını yaşamıştır. İznik'e gelip de İznik Gölü'nü görmemek te olası değildir.
Bursa ve Ayvaini Mağarası
Bursa'nın doğal güzelliklerinden biridir. Yerli ve yabancı turistlerin fazlasıyla ilgisini çekmektedir. Burası Türkiye'nin en uzun 6. mağarası unvanını taşımaktadır.
Bursa'ya aslında yılın her ayı gidilebilir. İster yaz ayları ve deniz zamanları olsun ister kış ayları Uludağ'da kayak keyfi olsun her şekilde anlatılmaz yaşanır boyutundadır. Bursa doğal güzellikleri yanı sıra sanayisi, gelişen teknolojisi, dünyaca ünlü ipeği, havlusu, tekstili ile, İznik çinisi, kestane şekeri, kebabı, Uludağ'ı, termal suları ve turizm değerleri ile aslında tam anlamıyla marka bir şehirdir.