Anasayfa » Seyahat Fikirleri

Tayland’ın en büyük şehri olan Bangkok ülkenin başkenti olma özelliğinin yanında sahip olduğu iklim özelliklerinden dolayı en sıcak şehir listesinde ilk sırada yer alıyor. Gece hayatının hiç bitmediği Bangkok’a gelen turistler doyasıya eğlenirken, aynı zamanda namı tüm dünyaya yayılmış sokak lezzetlerinin tadına bakmayı da ihmal etmiyor. Türkiye’den 4 saat ileride güne başlayan Bangkok’a giderken aslında zaman farkını da göz önünde bulundurmanızda fayda var. Eğer Bangkok yağmurlarına yakalanmak istemiyorsanız ilkbahar mevsiminde gidilmesi, daha rahat hava koşullarında gezinizi yapmanızı sağlıyor. Yağmur beni engellemez diyorsanız da temmuz ayından ekim ayına kadar Bangkok’ta bulunabilirsiniz. İstanbul’dan gerçekleşebilen 9 saatlik aktarmasız uçuşların ardından karşılaşacağınız sokak atıştırmalıkları ise size şehir hayatını tam anlamıyla yaşatarak sokak sokak Bangkok’u arşınlamanız için sizi heveslendirecek. İşte Bangkok’un en lezzetli 8 sokak atıştırmalığı:

Pad Thai

Türklerin damak tadına oldukça yakın olan bu sokak atıştırmalığının yapıldığı ana madde erişte. Sıcak suda haşlanan eriştelerin boyutları farklılık gösterirken et ya da tavukla çeşitlendirilebiliyor. Bangkok’ta en çok tüketilen sokak lezzetlerinden olan Pad Thai’de erişteye eklenecek seçenekler tamamen tercihlere göre değişiyor. Önemli bir karbonhidrat kaynağı olan erişte Bangkok sokaklarını gezerken daha enerjik olmanıza yardımcı olabilir.

Tom Yum

İsmi kulağa oldukça tatlı gelen bu çorbanın kendisi hiç de beklenildiği gibi olmamakla birlikte en acı severleri bile ağlatacak nitelikte. Sıcak bir şekilde sunulan bu çorba yaz aylarında pek tercih edilmiyor. Zencefilin acı tadına denk gelmek istemeyenlerin dikkatli içmesi gerekiyor çünkü içerisinde büyük zencefil parçaları bulunuyor. Baharatların bolca kullanıldığı Tom Yum’u tatmadan Bangkok turunuzu sonlandırmamalısınız.

Tuzlu Balık

Bütün olarak ızgarada pişirilen balıklar pişme aşamasına gelmeden önce bolca tuza bulanıp ızgaraya atılıyor. Oldukça doyurucu bir seçenek olan tuzlu balıkta fazla tuzu sevmeyenleri rahatsız edecek kadar tuz bulunuyor ve yanında mutlaka su tüketilmesi gerekiyor. Acının her lezzette bolca kullanıldığı Bangkok’ta balıkların yanında tüketilmek için hazırlanan acı soslar ikram ediliyor.

Khao Soi

Türklerin damak tadından biraz uzak olan bu lezzet biraz yağlı ve oldukça acı olmasından dolayı yerken porsiyon kontrolü yapmanızda fayda var. Hindistan cevizi suyunun kullanıldığı çorbanın içerisinde erişteler de bulunuyor. Servis kısmında çorbaların yanına alışılmışın dışında ekmek yerine inek ve domuzun önceden uzun uğraşlarla kurutulduğu derileri veriliyor. Çorbanın yanında tüketilen bu kurumuş deriler Khao Soi’nin olmazsa olmazlarından.

Khanom Buang

Bir çeşit krep olan bu lezzetin içerisine tercihe göre tuzlu ya da tatlı lezzetler eklenerek ikram ediliyor. Yemeklerin ardından yenebilecek hafif bir tatlı seçeneği olan Khanom Buang’ın hamuru ise inanılmaz ince. Marmelat çeşitlerinden zevke göre kreplerin arasında ekleme yapılabildiği gibi tatlı sevmeyenler için sosis vb. lezzetler de konabiliyor.

Fish Maw Soup

Tercih edilmeden önce iki kere düşünülmesi gereken lezzetler arasında bulunan balık çorbası her damak tadına hitap etmemekle birlikte yaz sıcaklarında fazla yağlı gelebiliyor. Pişmiş yumurta parçalarının eklendiği bu çorba yerel halk tarafından özellikle soğuk havalarda kahvaltılarda tercih ediliyor. Soğuk havaların kahramanı olmasının bir diğer nedeni ise çorbanın piştikten sonra uzun bir süre kaynamasından ileri geliyor.

Papatya Salatası

Baharın gelişinin sembolü olan sarı ve beyaz papatyalar bu kez Bangkok sokaklarında salata olarak karşımıza çıkıyor. Papatyanın iyice ezilmesiyle yapılan bu lezzet birçok yerde yaygın bir şekilde tüketiliyor. Bol acılı ve baharatlı tatlardan olan papatya salatasında servis şekli beklenilenin aksine bir poşette yapılıyor. Sebzeli bir şeyler tüketmek isteyenlerin deneyebileceği bu lezzetin inanılmaz acı ve baharatlı olduğunu söylemekte faydar var.

Khao Niao Mamuang

Hindistan cevizi suyunun kullanıldığı Tayland’ın yöresel yemeklerinden olan Khao Niao Mamuang’a mango parçaları ve ıslatılmış pirinç eşlik ediyor. Pirinçler Hindistan cevizi suyunu emerek Khao Niao Mamuang’a değişik bir tat katıyor. Bu üç malzemenin karışımıyla yapılan lezzet hem birçok kişinin damak tadına hitap ediyor hem de oldukça lezzetli. Tayland halkının normal ana öğün olarak tükettiği bu tat turistler tarafından genellikle yemek öncesi aperatif olarak tercih ediliyor.

© 2015 Barşan Turizm A.Ş. Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesinin kullanımı, ticari kullanımı engelleyen Kullanım Şartları ile belirlenmiştir.

Site Yazarı Google+ : Ucuzauc.com